Home »

Gelukkig 2021!

Het GW wenst iedereen een gelukkig 2021!

Gelukkig 2020!

Het GW wenst iedereen een gelukkig 2020!

GW verwelkomt Damaris!

Op 16 februari j.l heeft Gemeenschappelijk Wonen Nieuwegein er een nieuwe inwoner bij gekregen.
En dat zomaar zonder intake !

Wiljanne en Theo zijn de trotse ouders van Damaris Jorina.
IMG_0240
IMG_0287

Serious Request 2015

Op 20 december 2015 is met veel succes een Serious Request-actiemiddag gehouden. Met dank aan de Serious Auction en andere initiatieven is meer dan 600 euro opgehaald voor het goede doel. Bovendien was het een geslaagde en gezellige middag voor jong en oud, met een DJ, een GW-kerstkoor (zie foto) en lekker zelfgemaakt eten en drinken. Veel dank aan alle vrijwilligers en bezoekers en wie weet tot volgend jaar!

151220_SR 180510

Burgemeester Frans Backhuijs bezoekt Huize Humus

Vanochtend vond de Open Inloopochtend ‚Trots op Fokkesteeg’ plaats. Wij hadden ons als woongroep aangemeld, dus we hebben zo’n 15 geïnteresseerde buurtbewoners kennis laten maken met onze woongroep en het GW-project door een rondleiding te geven in en om ons huis (hofje, verschillende woonvormen, kippen, mozaïekbankje, etc.). Erg leuke reacties!
Sommigen dachten dat het GW enkel begeleid wonen was. Dat klopt helemaal zei ik, we begeleiden elkaar allemaal een beetje. 🙂

De burgemeester kwam ook langs (zie foto)! Ik heb een tijd met hem gepraat, en het bleek dat hij nog nooit van GW-Nieuwegein had gehoord in de 4,5 jaar dat hij nu al burgemeester is.. Ik heb hem dus flink bijgepraat, hij vond het GW ‘een erg inspirerende plek’ al vroeg hij zich af of het ’te combineren zou zijn met zijn eigen drukke bestaan’. Hij had leuke kritische vragen en begon ook gelijk wat tips te geven voor het kiezen van nieuwe huisgenoten.

Ik heb hem van harte uitgenodigd een keer een biertje te komen drinken in de Bedoeling!Burgemeester Nieuwegein in Huize Humus

ALV 2015 – 25 november

De komende ALV gaat plaats vinden op woensdag 25 november a.s.
Woonbeleid 2.0 zal haar beleid gaan toelichten, waaronder zaken uit het handboek.
De werkzaamheden van alle commissies worden besproken en er komt een oproep om de WebCie te helpen de site actueel te houden.

Rondleiding Gemeenschappelijk Wonen

Vraag je je ook weleens af wat voor volkje nou in die groene huizen in de Schansenbuurt  woont? Zou je wel eens een kijkje willen nemen in dat zogenaamde Gemeenschappelijk Wonen project, vlakbij de C1000?

Op zaterdag 16 mei 2015 krijg je de kans!
Vanaf 10 uur zijn buurtbewoners hartelijk welkom in De Bedoeling aan de Bedumerschans 2 (naast 4, bij het tunneltje) voor koffie en iets lekkers. Daarna volgt een rondleiding in het project.
Meld je aan op info@gwnieuwegein.nl.

Bij tekort aan belangstelling gaat de rondleiding niet door; bij een overschot kunnen later meer rondleidingen worden aangeboden. Dus mail ook als je interesse hebt voor een andere keer!

Groendag 19 oktober

De groendag is erop gericht om de gemeenschappelijke stukken groen in het GW te onderhouden en mooi te maken.
Bewoners waren opgeroepen via mail van de Groencommissie. De opkomst was goed. Ongeveer 15 enthousiaste GWbewoners en 3 kinderen hebben hard gewerkt om er iets moois van te maken.
De voor-en achterzijde van onze kroeg zijn onkruidvrij gemaakt. Ook het stuk bij de Hoornseschans (tegenover de C1000) is onder handen genomen.
Tot slot de zijdes van o.a. de Bedumerschans zijn gewied, en natuurlijk een aantal eigen tuinen zijn winterklaar gemaakt.

De dag werd rond 13:00 afgesloten met een heerlijke soep en warm brood..website-groendag-3 website-groendag-4 website-groendag5 website-groendag-5 website-groendag-6 website-groendag-7 website-groendag-brood website-groendag-lunch website-groendag-lunch2

Burendagweekend

Ieder jaar is er in september de zogeheten burendag. Hiervoor kan iedere ‘buurt’ een bijdrage krijgen van het Oranjefonds, om de eigen buurt mooier te maken.
Hof 3 had dankzij Jolanda H. een mooi budget van 300 euro. Hiervoor zou de schommel vernieuwd worden, een picknicktafel aangeschaft en een nieuwe kersenboom geplant worden.
Maar.. eerst moest de oude kersenboom (die de renovatie niet heeft overleefd) uit de grond gehaald worden. Een mooi project om tijdens de burendag met z’n allen voor elkaar te krijgen.
De burendagweekend werd afgesloten met een zelf gemaakte appeltaart met appels uit het eigen hof..
 Burendagweekend Burendagweekend Burendagweekend Burendagweekend Burendagweekend Burendagweekend Burendagweekend Burendagweekend Burendagweekend Burendagweekend
Wil je komend jaar ook een bijdrage krijgen van het oranjefonds? Ga naar www.burendag.nl

Woonproject feestelijk heropend

“Op feestelijk wijze is het gemeenschappelijk wonenproject in Fokkesteeg gistermiddag heropend. Bewoners plantten de eerste van de drie appelbomen en een vogelhuisje met bloembollen ontbrak ook niet.”Met het groen wordt het terrein weer snel levendig na een jarenlange grondige verbouwing,” zegt Astrid Neijenhuijs van verhuurder Jutphaas Wonen. Het complex startte in 1982 als het grootste gemeenschappelijk woneninitiatief van Europa. Op het terrein zijn 134 wooneenheden met elkaar verbonden. Bewoonster van het eerste uur is Eveline Deirkauf: “Je bent in deze buurt niet anoniem”.AD, 10 maart 2012

renovatie_boom_planten

Om iets na half vier werd iedereen verzocht naar hof 2 te gaan, want daar zou de heropening worden gedaan. Directeur Margaret Zeeman bedankte iedereen die met de aanloop en het verloop van de renovatie bezig zijn geweest en er waren bloemen. De wijkwethouder kwam met de verheugende mededeling dat de bestrating tussen het GW en de Geinse Hof onder handen zou worden genomen. En onze Elly heeft een mooie toespraak gehouden over het verloop van de lange en soms gecompliceerde renovatie. Na afloop konden geinteresseerden huizen bekijken van mensen die hun huis ‘open hadden gesteld’ voor bezoek. In de Bedoeling was er een presentatie van Jutphaas en de goed verzorgde catering was in handen van mensen van het ROC in Nieuwegein. Uiteraard was het ook mogelijk om gewoon lekker te gaan zitten en kletsen met mensen aan de bar. Rond half zes zat het feest van Jutphaas er op en nam onze eigen Barcie het over en het bleef nog lang gezellig…

W de Bruin