Home » Wonen

Wonen

Waarom Gemeenschappelijk wonen

Gemeenschappelijk wonen doe je niet zomaar, daar kies je bewust voor. Wat houdt het in, is het iets voor jou, en wat moet je doen als je hier zou willen wonen? Het GW stelt zich graag aan je voor.

Bewust kiezen

  • Je bent alleenstaand, maar wilt niet iedere dag in een leeg huis thuiskomen. Je zoekt de gezelligheid van een woongroep.
  • Je hebt een hekel aan de anonimiteit van de gemiddelde nieuwbouwwijk of grote stad. Je zoekt een omgeving waar je terecht kunt bij allerlei commissies en activiteiten waardoor je in no-time veel nieuwe mensen leert kennen.
  • Je wilt graag milieu- en energievriendelijke leven. Voorzieningen delen spaart het milieu en in het GW kun je bovendien medestanders vinden.

Zomaar wat redenen om te kiezen voor het GW. Wonen in het GW-project betekent kiezen voor een andere manier van wonen. Natuurlijk hoef je niet alles samen te doen met je huisgenoten of mede GW-ers. Je hebt je eigen leven en je eigen privĂ© ruimte. Maar daarnaast besteed je bewust tijd en energie aan het grotere geheel: je woongroep, je vereniging. 

  • Iedere bewoner is lid van het GW. Je betaalt een jaarlijkse contributie van 15 euro.
  • Je bent bereid om per maand enkele uren van je tijd in de vereniging te steken. Dat kan op allerlei manieren: van bestuurslid worden tot af en toe een optreden van een bandje organiseren.
  • In woongroepen heb je flexibiliteit en verantwoordelijkheidsbesef nodig. Je hebt veel te maken met je huisgenoten en daar zal je je voor moeten inzetten. In ieder geval deel je de tuin, de keuken en de sanitaire ruimtes. Er moeten afspraken gemaakt worden over gebruik, schoonmaak en onderhoud van de groepsruimtes en over de manier waarop je als groep het huishouden wilt voeren.
  • Als GW-er ben je op gezette tijden (volgens rooster) verantwoordelijk voor het schoonmaken van de gemeenschappelijke zaal en bar.